Kapacitet bredband med OwnIT

Bredbandsgruppen har noterat att kapaciteten från OwnIT med den medföljande Inteno FG101R2 boxen inte uppgår till den erbjudna tjänsten 100/100 Mbit/sekund.

Orsaken är att den inbyggda brandväggen och den s.k. NAT funktionaliteten i Inteno boxen tar så mycket bearbetningskapacitet att man förlorar ca 40-50% av maximal kapacitet.

Det finns idag bara ett sätt att lösa detta på: Ring OwnIT’s kundtjänst och be dom ”brygga LAN2 utgången” – det ger möjlighet att få i praktiken full kapacitet – dock med den MYCKET stora nackdelen att datorn som är uppkpplad mot internet är FULLT exponerad mot attacker.

Det krävs att Ni har en fullt uppdaterad dator med antivirus och internet brandväggsprogramvara i fullt uppdaterad status, eller separat bredbandrouter med inbyggd brandvägg aktiverad från t.ex. Dlink (webmaster har en Dlink DIR-855, och en annan i bredbandsgruppen har en Dlink DIR-655 – båda mycket nöjda). Det är dock inte optimalt med vare sig två liknande boxar för samma sak eller att den erbjudna Intenoboxen inte klara av det som man sålt in.

Bredbandsgruppen lär återkomma i ärendet.