Senaste nytt i bredbandsinstallationen

Föreningens nya bredbandsinstallation börjar närma sig slutet. Hus 6 (Kristinebergs Strand 29) är helt klart, och hus 5 (Kristinebergs Strand 27) har bara ett par lägenheter kvar. I hus 4 (Kristinebergs Strand 3) pågår installation i lägenheterna, och även här har vi ett antal lägenheter kvar. Vi har stött på ett antal problem på vägen, och har fortfarande några kvar att lösa.

Nu när vi närmar oss slutet på vecka 12, så kommer vi också närmare tidpunkten då hela bredbandsinstallationen kommer att startas upp och vi kan börja använda nätverket. OwnIT uppger att de kommer att göra de mera centrala installationerna under nästa vecka, och att fibern kommer att ”tändas upp” senast den 4e April 2011. I samband med att OwnIT slutför installationen, så kommer de som anmält sig till OwnIT att erhålla sina användaruppgifter (förhoppningsvis under v13), och med lite tur så kan de första användarna börja använda FTTH (Fiber To The Home) bredbandet runt månadsskiftet mars/april.